Ukoliko ste zaboravili da izvadite iz zamrzivača meso koje planirate da spremite danas za ručak, bez brige, nudimo vam trik koji sigurno niste znali.
Iako mnoge domaćice misle da je najsigurniji način odmrzavanja mesa da ga ostavite uveče na radnoj površini, to nije najbolje rješenje, jer bi meso moglo da se pokvari. Takođe, odmrzavanje u mikrotalasnoj rerni nije dobro rješenje, jer se meso uglavnom skuva na nekim mjestima, dok se na drugim jednostavno ne odledi.
Za pravilno i temeljno odmrzavanje najbolje je da izvadite komad mesa iz zamrzivača veče uoči pečenja i da ga ostavite u frižideru. Na taj način ne morate brinuti da li će da se pokvari.
Ipak, ukoliko žurite najbolje rješenje za brzo odleđivanje mesa je da ga, zajedno sa kesom u kom je bilo u zamrzivaču, potopite u vodu, ali hladnu. Vodu češće treba mijenjati kako bi se meso brže odledilo. I to je sva mudrost. Jednostavno, zar ne?

Коментари
Постави коментар